Ana Sayfa > Okulumuz Hakkında

Balçova İmam Hatip Ortaokulu

Telefon : 0 232 279 00 76
Belgegeçer : 0 232 279 00 76
Eposta Göndermek için tıklayınız
WEB https://balcovaiho.meb.k12.tr
Adres : Korutürk Mah. Lalezar Sk. No 8/2 Balçova
VİZYON : Balçova İmam Hatip Ortaokulu birlik ve bütünlük, anlayış, mükemmellik, sorumluluk, yaratıcılık gibi unsurları temel alan birtakım değerleri açıldığı günden beri esas almaktadır. Bu değerler eğitim öğretim faaliyetleri ile ilgili alınan her karara rehberlik etmektedir.
MİSYON : Şeffaf ve demokratik yönetim anlayışı çerçevesinde, katılımcı ekip ruhu ile eğitim kalitesinin artırılması için etkileşim içinde olduğumuz tüm öğrencilere eğitimin her alanında hizmet sunarak, bedenen, zihnen ve ruhen gelişmiş, milli ve manevi değerlerine bağlı, evrensel değerleri göz önünde bulunduran, insana, düşünceye, özgürlüğe saygılı gençler yetiştirmek.
BAŞARILAR : 2016-2017 Eğitim Öğretim yılı İmam Hatip Ortaokulları Teog İl Birinciliği 2017-2018 Eğitim ve Öğretim Yılı Boksta Türkiye Üçüncülüğü 2018-2019 Eğitim ve Öğretim Yılı Genç Sesler Musiki Yarışması İzmir İl Birinciliği 2019-2020 Eğitim ve Öğretim Yılı Genç Bilaller Ezan Okuma Yarışması İzmir İl Üçüncülüğü

Öğretmen :10
Öğrenci :43
Derslik :4
Kütüphane Kitap Sayısı :324
Öğretim Şekli :Normal Eğitim
Saatler : 08:30 - 14:40
Bağlantı : ADSL
Yabancı Dil : İngilizce - Arapça
Isınma : Jeotermal
Servis : Servis Aracı Bulunmamaktadır
Ulaşım : Okulumuza Salih Dede Anadolu Lisesi (Kabaoğlu) durağından geçen teleferik yönüne giden (969-480) tüm otobüslerle, Agora AVM durağından geçip Narlıdere yönüne giden tüm otobüslerle ulaşım sağlanabilir.
Yerleşim Yeri : Okulumuz Balçova itfaiyenin karşısında, Salih Dede Lisesi altında, Vali Kutlu Aktaş İlkokulu yanında B Bloktadır.
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : Okulumuz il merkezine 10 km uzaklıktadır. İzmir Ekonomi Üniversitesine, Agora AVM-5M Migros-Palmiye AVM-Balpa İş Merkezi ve Özel İlke Polikliniğine yürüme mesafesindedir.
Kontenjan Bilgileri :
Okulun Sınav Başarı Durumu : 2019-2020 Eğitim Öğretim yılı sonunda LGS sınavına giren 26 öğrencimizden 12´si sınav notu ile nitelikli okullara yerleşmiştir.
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi : Mezun olan tüm öğrencilerimiz bir üst kademeye yerleşmiştir.
Sportif Etkinlikler : Masa Tenisi, Mangala, Futbol, Basketbol, Voleybol, Satranç
Bilimsel Etkinlikler : Tübitak 4006
Proje Çalışmaları : Beyaz Bayrak Projesi, Beslenme Dostu Okul Projesi, Hayata Değer Kat Projesi, Evin Okula Yakınlaşması ve Değişen Anne-Baba Rolleri Projesi, Okuldan Sahaya Sahadan Zirveye Projesi, Misafir Öğretmenim Projesi, PICTES Projesi, Askıda Ekmek Projesi, Sıfır Atık Projesi
Yurtdışı Proje Faaliyetleri : Bulunmamaktadır.
Yazdır :